Mikä on Idea Café?

Idea kahvilasta, jossa yksityisyrittäjät voisivat tehdä töitä, viettää taukoja ja kuulla kiinnostavia luentoja, syntyi eräänä loskaisen harmaana päivänä erään puotilalaisen kerrostalokolmion työhuoneessa. Kiireen ollessa kovimmillaan hierojayrittäjä Laila Anttilan tietokone ja hierontapöytä hajosivat. Kiukkua purkaessaan hänen päässään alkoi muhia ajatus paikasta, jossa saisi nopeasti apua tietoteknisiin ja muihin ongelmiin ja olisi ihmisiä, joiden kanssa jakaa ärtymystään.

Myös työyhteisön puuttuminen johti ajatukset yhteiseen työhuoneeseen, jossa eri alan ammattilaiset voisivat kokoontua joko tekemään töitä, lainaamaan laitteita tai vain viettämään aikaa kahvikupposen ääressä.

Liisa soitti siltä istumalta yrittäjäystävälleen Hanna Kellokkaalle, joka innostui asiasta niin, että jo seuraavana päivänä hän otti yhteyttä kahvilanpitäjätuttuunsa Jutta Mattilaan, joka oli jo pitkään miettinyt muuttoa Helsingin keskustaan, mutta ei vuokrien kalleuden takia ollut edes uskaltanut tutkia liiketilatarjontaa. Nyt tarjolla olisi ainakin kaksi kumppania jakamaan vuokrakuluja, mahdollisesti mukaan saataisiin vielä pari muutakin innokasta.

Kun kasassa oli viiden hengen porukka, mukaan liittyivät vielä IT-yrittäjä Joonas Lehtinen ja tapahtumajärjestäjä Outi Virtanen, ryhmä lähti tutkailemaan sopivia tiloja ydinkeskustasta. Sopiva tila löytyikin nopeasti, eikä vuokrakaan ollut aivan huikea. Niinpä viisikko ryhtyi remontoimaan tilaa omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

Kahvilakoneiston ja -pöytien lisäksi paikkaan hankittiin myös muutamia kopiokoneita, tulostimia, kannettavia tietokoneita, äänentoistolaitteet ja toimistotarvikkeita lainattavaksi ja myytäväksi. Kantava ajatus oli se, että yrittäjä, joka saapuu kahvilaan, ei tarvitse omia laitteitaan, vaan hän voi halutessaan lainata kahvilan välineitä pientä vuokraa vastaan. Kahvilassa on ilmainen wifi-yhteys, joten netin käyttökin on helppoa ja ilmaista.

Toinen ajatus oli aloittavien yrittäjien neuvonta. Yksityisyrittäjäksi aikovat voisivat tulla kahvilaan selvittämään mieltään askarruttavia kysymyksiä ja saamaan vinkkejä niin kirjanpitoon, markkinointiin kuin yrittäjän byrokratiasta selviämiseenkin. Lisäksi kahvilassa järjestettäisiin säännöllisesti luentoja, joissa menestyksekkäät yrittäjät kertoisivat urastaan. Myös veroalan asiantuntijoita ja eläkevakuuttajia tulisi luennoimaan uudessa kahvilassa.

Idea Caféssa voit myös tavata mahdollisia yrityskumppaneita ja solmia mielenkiintoisia yhteistyökuvioita. Ilmoitustaulullamme voit etsiä vaikka luotettavaa kirjanpitäjää tai yhteistyökumppania uuteen yritykseen. Kahvilaan astumiskynnys on myös matalampi kuin viranomaisen luokse pääseminen. Joillekin aloitteleville yrittäjille uhka joutua naurunalaiseksi on liian iso riski otettavaksi, vaikka hävetä saisivatkin asialle naureskelevat ammattilaiset. Kahvilassamme mikään kysymys ei ole naurettava eikä mikään asia liian pieni selvitettäväksi, oli sitten kyse y-tunnuksen hakemisesta, alveista tai tulostimen huollosta.

Toivotamme tervetulleiksi kaikenikäiset, mitä tahansa alaa edustavat yrittäjät ja vaikka sata henkeä työllistävät johtajat. Idea Café palvelee teitä Helsingin keskustassa, vain kivenheiton päässä Rautatieasemalta.